دانشمندان ژنوم قارچ را برای تولید گوشت هک کردند

دانشمندان ژنوم قارچ را برای تولید گوشت هک کردند

به گزارش راستابلاگ، یکی از موضوعات مهمی که دانشمندان روی آن تمرکز می کنند، جستجوی انتخابهای غذایی پایدارتر و کمتر ظالمانه است. حالا، دانشمندان لابراتوار ملی لارنس برکلی با بهره برداری از پتانسیل ژنتیکی قارچ ها، رویکرد جدیدی برای تولید گوشت بوجود آورده اند.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، قارچ ها پادشاهی متنوعی از موجودات هستند. ما به خاطر طعم های غنی و مزایای تغذیه ای که دارند، از آنها در غذاهای سنتی استفاده می نماییم. با این وجود، هیل-مینی (Hill-Maini)، مهندس زیستی و همکارانش با اصلاح ژنتیکی قارچ ها برای تولید ترکیبات خاصی که طعم و بافت گوشت را شبیه سازی می کنند، پا را فراتر گذاشته اند.
به نقل از آی ای، مطالعه آنها روی قارچ آسپرژیلوس اوری زایی (Aspergillus oryzae) متمرکز بود. این قارچ برای قرن ها در شرق آسیا جهت تخمیر نشاسته به محصولات مختلف برای آشپزی استفاده شده است. دانشمندان از سیستم ویرایش ژن کریسپر-کَس۹ (CRISPR-Cas9) استفاده کردند که می تواند تغییرات دقیقی در ژنوم قارچ ایجاد نماید.
این تغییرات شامل افزایش تولید «هِم» می شد که یک مولکول مبتنی بر آهن است که مسئول رنگ و طعم گوشت است. آنها همینطور سطوح ارگوتیونئین را بالا بردند. ارگوتیونئین آنتی اکسیدانی است که فوایدی برای سلامت قلب و عروق دارد.
نتایج نشان داد قارچی که زمانی سفید رنگ بود، به رنگ قرمز تند تبدیل شد. این قارچ قرمز حالا می تواند با کمترین فرآوری به شکل برگر در آمده و به صورت همبرگر سرخ شود.

بهبود بافت و مشخصات غذایی قارچ
هیل-مینی، محقق فوق دکتری در دانشگاه‌ الیفرنیا برکلی می گوید: من فکر می کنم این یکی از جنبه های اساسی زیست شناسی مصنوعی است که ما از ارگانیسم هایی بهره می بریم که تکامل یافته اند تا در بعضی موارد واقعا خوب باشند.
کاری که ما می خواهیم انجام دهیم، اینست که ببینیم قارچ چه چیزی می سازد و تلاش نماییم قفل آنرا باز و تقویت نماییم. من فکر می کنم این یک زاویه مهم می باشد که ما نیازی به معرفی ژن از گونه های بسیار متفاوت نداریم.
نوآوری در اینجا متوقف نمی گردد. راه هایی برای تطبیق خواص قارچ با محصولات گوشتی معمولی وجود دارد.
آنچه که این تحقیق را متمایز می کند، نه تنها نتایج آن برای مصارف آشپزی، بلکه تاثیر گسترده تر آن بر زیست شناسی مصنوعی و تولیدات زیستی است. این گروه با استفاده از پتانسیل ژنتیکی قارچ ها که جایگزین امیدوارکننده ای برای باکتری ها و مخمرها هستند، درهای پایدار جدیدی را گشوده اند.
یافته های این گروه در مجله Nature Communications انتشار یافته است.




منبع:

1402/12/28
11:59:07
5.0 / 5
336
تگهای خبر: دانشگاه‌ , سیستم , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴