کشف 1700 ویروس ناشناخته در یخسارهای درحال ذوب در چین

کشف 1700 ویروس ناشناخته در یخسارهای درحال ذوب در چین

راستابلاگ: راستابلاگ: ویروس های 40 هزار ساله که تا حالا ناشناخته بودند در چین کشف شدند. آنها می توانند نشان دهند که چگونه ویروس ها طی هزاران سال با تغییرات آب و هوایی سازگار شده اند.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، پژوهشگران چینی حدودا ۱۷۰۰ گونه ویروس باستانی را که در یخسارهای هیمالیا پنهان شده بودند، کشف کرده اند.
یک مطالعه جدید که در مجله نیچر ژئوساینس(Nature Geoscience) انتشار یافته است، نشان داد که این ویروس ها عمدتا به علت تکه های دی ان ای ویروسی که در یک هسته یخی منجمد شده بودند، کشف شدند. بر طبق این مطالعه، آنها از یخسار گولیا(Guliya) در فلات تبت کشف شده اند.
پژوهشگران حالا دی ان ای این ویروس های باستانی را تحلیل و بررسی می کنند و چگونگی سازگاری ویروس ها با تغییرات آب و هوا را بررسی می کنند. هم اکنون آنها درحال جمع آوری هرچه بیشتر اطلاعات هستند.
خیلی از پژوهشگران نسبت به آن چه در این مطالعه صورت می گیرد، ابراز خوش بینی کرده اند و امیدوارند که همکاری آنها بتواند به معنای رسیدگی به بسیاری از مسائل علمی باشد.
ویروس های باستانی کشف شده در یخچال های طبیعی هیمالیا: هشداری برای تغییرات آب و هوایی
ژی پینگ ژونگه از محققان این مطالعه در اطلاعیه ای فاش کرد که قبلاً در این مورد کار زیادی انجام نشده بود. او اضافه کرد که این ایده که چگونه ویروس ها با تغییرات بزرگ در آب و هوای زمین مرتبط هستند، بررسی نشده باقی مانده است.
وی تصریح کرد که یخسارها واقعاً گرانبها هستند و جامعه تحقیقاتی اغلب مقادیر زیادی از مواد مورد نیاز برای تحقیقات روی ویروس ها و میکروب ها را در اختیار ندارد. این مقاله بیان کرد که ویروس ها از ۹ افق زمانی می آیند که در ۴۱ هزار سال قبل سه چرخه سرد به گرم را در بر می گیرند.
این هسته های یخ در یخچال گولیا که در هیمالیا و در شمال غربی تبت از حدود چهار مایل بالاتر از سطح دریا نمونه برداری شدند.
تعدادی از پژوهشگران ابراز نگرانی کرده اند که بالاخره یکی از ویروس های منجمد شده در یخسارهای تبت احتمالا انسان ها را آلوده می کند، برای اینکه این یخسارها به علت تغییرات آب و هوایی در سراسر دنیا درحال ذوب شدن هستند.
ژان میشل کلاوری استاد دانشگاه‌ کس-مارسی(Aix-Marseille) فرانسه که این مطالعه را رهبری می کرد، می گوید: اگر ویروس های آمیب بتوانند برای مدت طولانی در یخ های دائمی زنده بمانند، این نشان داده است که ویروس های آلوده کننده حیوانات و انسان ها می توانند در حالت منجمد نیز عفونی باقی بمانند. علاوه بر این، ما می دانیم که دی ان ای ویروس های آلوده کننده حیوان و انسان در یخسارهای دائمی شناسایی می شود.
ویروس های باستانی ارتباط بالقوه ای را بین تغییرات آب و هوایی و ذوب یخسارها نشان می دهند
این کشف در مورد چگونگی سازگاری و تکامل ویروس های باستانی با تغییرات آب و هوایی صحبت می کند. پژوهشگران همین طور تعدادی از جوامع موجود در هسته های یخی را کشف کردند که در ارتباط با حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ سال پیش است.
ژونگ اضافه کرد: این حداقل نشان دهنده ارتباط بالقوه بین ویروس ها و تغییرات آب و هوایی است.
این تیم افزود که حدود یک چهارم این ویروس ها با گونه های موجود در مناطق مختلف همپوشانی دارند.
پروفسور لونی تامپسون(Lonnie Thompson) تصریح کرد که علم ابزار جدیدی است که می تواند به پاسخگویی به سوالات اساسی آب و هوایی کمک نماید.
ذوب یخسارها در طول قرن گذشته افزایش پیدا کرده است و تعدادی از یخچال های طبیعی در هیمالیا، آلپ و آند تلفات قابل توجهی را تجربه کرده اند.
طبق گزارش سال ۲۰۲۳ مرکز بین المللی توسعه یکپارچه کوهستانی(ICIMOD) تا سال ۲۱۰۰ بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از حجم یخچال های طبیعی هیمالیا در صورتیکه آب و هوا بین ۱.۵ تا ۲ درجه گرم شود، امکان دارد ذوب شوند.




منبع:

1403/06/12
11:24:01
5.0 / 5
112
تگهای خبر: بین المللی , دانشگاه‌
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
لینک دوستان راستابلاگ