روی موش ها با موفقیت انجام شد

ساخت سریع توده عضلات با روش ژن درمانی دانشمند ایرانی

ساخت سریع توده عضلات با روش ژن درمانی دانشمند ایرانی

راستابلاگ: پژوهشگران دانشگاه واشنگتن با همكاری دكتر ˮفرشید گیلكˮ دانشمند ایرانی توانستند با كمك ژن درمانی، موش های مبتلا به آرتروز را درمان كنند.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، برای افرادی که به آرتروز مبتلا هستند، معمولا ورزش و درمان فیزیکی پیشنهاد می شود تا قدرت عضلات افزایش و درد مفاصل کم شود اما ساخته شدن عضله و قدرت گرفتن آن معمولا ماه ها زمان می برد و دشوار است؛ به خصوص برای افراد مسن و کسانی که اضافه وزن دارند. بررسی جدید پژوهشگران "مدرسه پزشکی دانشگاه‌ اشنگتن"(WUSM) که با همکاری دکتر "فرشید گیلک"(Farshid Guilak)، استاد ایرانی این دانشگاه انجام شده است، نشان میدهد که شاید روزی ژن درمانی بتواند به این بیماران کمک نماید.
این پژوهش نشان میدهد که ژن درمانی می تواند به ساخت سریع توده عضله کمک نماید و شدت درد ناشی از آرتروز را در موش ها حتی موش هایی که ورزش زیادی نداشته اند، کم کند. این درمان همین طور توانست از اضافه وزن موش ها حتی هنگامی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، پیشگیری کند.
دکتر گیلک اظهار داشت: اضافه وزن یکی از مهم ترین دلیلهای بروز آرتروز است. اضافه وزن می تواند مانعی برای ورزش کردن شخص و اثر کامل درمان فیزیکی باشد. ما در این پژوهش، روشی را عرضه کرده ایم که ژن درمانی را به کار می گیرد و به ساخت سریع عضله کمک می نماید. این روش، تاثیر عمیقی بر موش ها گذاشت و در مقابل آرتروز نیز موثر بود.


گیلک و گروهش در این پژوهش، ویروس حامل ژن "فولیستاتین"(follistatin) را به موش هایی که سن آنها هشت هفته بود، تزریق کردند. این ژن، فعالیت نوعی پروتئین را در عضلات متوقف می کند که کنترل رشد عضلات را بر عهده دارد. این کار به موش ها کمک کرد تا توده کافی عضله را بدون نیاز به ورزش کردن بیش از حد معمول به دست بیاورند.
توده عضلانی این موش ها حتی بدون ورزش اضافی و با وجود داشتن رژیم غذایی پرچرب، دو برابر شد و قدرت آن نیز به دو برابر رسید. همین طور لطمه غضروفی ناشی از آرتروز در این موش ها کمتر رخ داد، شمار سلول های التهابی و پروتئین های آنها در مفاصل موش ها کمتر بود، مشکلات مربوط به سوخت و ساز کمتر پیش آمد و قلب و رگ های خونی این موش ها نیز نسبت به موش هایی که ژن درمانی روی آنها انجام نشده بود، سالم تر بودند. حساسیت این موش ها نسبت به درد، بطور قابل توجهی کمتر بود.
برای ثابت شدن ایمنی این نوع ژن درمانی، باید بررسی های بیشتری صورت گیرد. این روش در صورت داشتن ایمنی لازم می تواند روش کارآمدی برای درمان بیماران مبتلا به دیستروفی عضلانی باشد که ساخت عضله جدید در آنها دشوار است.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.




منبع:

1399/02/20
21:14:40
5.0 / 5
2708
تگهای خبر: دانشگاه‌
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵