در سمینار فرهنگستان علوم صورت می گیرد

معرفی پروژه های کاربرد رباتیک در توانبخشی پژوهشگران دانشگاه تهران

معرفی پروژه های کاربرد رباتیک در توانبخشی پژوهشگران دانشگاه تهران

راستابلاگ: فرهنگستان علوم در نظر دارد که با برگزاری سمینار کاربردی در عرصه رباتیک در توانبخشی عصبی-حرکتی، نمونه هایی از تحقیقات اجرا شده در لابراتوار کنترل حرکتی و علوم اعصاب محاسباتی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران را معرفی نماید.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، باتوجه به امکاناتی که در اثر تغییرات تکنولوژی و کاربردهاسشی آن در حوزه بالین پیش آمده، بتازگی علاقه فزاینده ای در حوزه استفاده از مهارتهای رباتیک در توانبخشی عصبی حرکتی و شناختی ایجاد شده است.
در این جهت از طرف فرهنگستان علوم سمینارهای ادواری گروه علوم مهندسی شاخه مهندسی برق و کامپیوتر؛ سمینار افق های آینده مهندسی برق و کامپیوتر برگزار می گردد. روز دوشنبه ۱۷ دی این سمینار با عنوان "کاربردهای تکنولوژی های نوین در بالین رباتیک در توانبخشی عصبی- حرکتی" با حضور دکتر فریبا بهرامی دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر لابراتوار کنترل حرکتی و علوم اعصاب محاسباتی دانشکدگان فنی دانشگاه‌ هران برگزار می گردد.
در این ارائه، تمرکز بر توانبخشی عصبی حرکتی خواهد بود. هدف اصلی استفاده از مهارتهای رباتیک در توانبخشی عصبی - حرکتی فراهم آوردن بستری برای کاهش خطای عملکرد درمانگر و بیمار در ضمن تمرین‎ ها و همین طور افزایش دقت در تکرار پذیری تمرین ها خواهد بود.
از جانب دیگر اگر بستر فراهم آمده قابلیت های مورد نظر را محقق کند، انتظار می رود بار کاری و لطمه های جسمانی ناشی از کار برای درمانگران نیز کم شود. بعلاوه امید است که بتوان قسمتی از روش های درمانی را با کمک تکنولوژی در آینده به منزل بیمار منتقل کرد، بدون آنکه نیاز به حضور فیزیکی توانبخش باشد.
بدین جهت از طرف متخصصان مطالعات روز افزونی در حال انجام می باشد تا از طرفی آن چه را که هم اکنون از این حیطه می توان به کار برد، وارد فضای درمان و بالین کنند و از جانب دیگر محدودیت های فعلی کاربرد تکنولوژی رباتیک در توانبخشی را در حد امکان کاهش دهند.
در این سمینار ابتدا به معرفی کوتاهی از کاربردهای رباتیک در توانبخشی عصبی حرکتی پرداخته خواهد شد و در ضمن آن نشان داده می شود که این تکنولوژی اگر با شناخت مناسب از علم کنترل حرکت توأم شود، می تواند کمک مؤثری برای توانبخشی های عصبی حرکتی باشد. سپس اشاره مختصری به کاربرد بازیها و واقعیت مجازی در کنار روبات های توانبخش می شود.
ارائه چند نمونه از کارهای تحقیقاتی دراین خصوص که در لابراتوار کنترل حرکتی و علوم اعصاب محاسباتی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران انجام شده است. از دیگر بخش های این سمینار کاربردی به حساب می آید.




منبع:

1403/10/15
11:27:51
5.0 / 5
292
تگهای خبر: دانشگاه‌ , فرهنگ , متخصص , مهارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴