ریزصاعقه ها، عامل احتمالی تشکیل حیات روی زمین
راستابلاگ: طبق مطالعات جدید انجام شده، اولین مولکول های آلی در سیاره ما می توانند نتیجه جرقه های کوچک نور باشند. این مطالعه از فرضیه «میلر-اوری»(Miller-Urey) پشتیبانی می کند.
به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، نظریه های گوناگونی جهت توضیح منشاء حیات روی زمین وجود دارند. یکی از بحث برانگیزترین آنها در سال 1953 عنوان شد. دو دانشمند به نامهای «استنلی میلر»(Stanley Miller) و «هارولد اوری»(Harold Urey) با استفاده از آب، گازها و جرقه های الکتریکی در شرایط ابتدای تشکیل حیات روی زمین، رعد و برق را شبیه سازی کردند. این دو در انتها آزمایشات خود دریافتند که آمینو اسیدها که اجزاء سازنده حیات هستند، بر اثر همین رعد و برق تشکیل شده اند.
این آزمایش منجر به تولد فرضیه « میلر-اوری» شد. بر طبق این فرضیه، منشاء حیات روی زمین، حاصل تماس مواد شیمیایی ساده در اقیانوس ها با منابع انرژی مانند رعد و برق است. این واکنش امکان دارد منجر به تشکیل اولین مولکول های آلی شده باشد.
به نقل از آی ای، ایده تشکیل حیات از رعد و برق امکان دارد کمی عجیب به نظر برسد، اما بر مبنای مطالعات جدید انجام شده احتمال درست بودن این فرضیه بالا رفته است. طبق گفته محققان این مطالعه، دانشمندان از فرضیه «میلر-اوری»، برخورد رعد و برق را برداشت می کنند، در حالیکه در این فرضیه منشاء حیات از جرقه های کوچک نور ناشی از آبشارها یا امواج متلاشی کننده است.
علم ناشناخته ریزصاعقه
«ریچارد زار»( Richard Zare) یکی از نویسندگان این پژوهش و استاد دانشگاه ستنفورد می گوید: در شروع تشکیل زمین، آب در همه نقاط زمین فراوان بوده است و این می توانسته سبب واکنش شیمیایی شود. به عقیده من این مورد می تواند جواب بسیاری ازسوالات مردم از این فرضیه را بدهد.
وی و همکارانش آزمایشی را برای اثبات این واکنش شیمیایی انجام دادند. آنها ابتدا فرآیندی را مطالعه کردند که قطرات آب تبدیل گشته به پاشش را قادر به بدست آوردن بارهای الکتریکی می کرد.
بنا بر مشاهده محققان، قطرات کوچک، دارای بار منفی و قطرات بزرگ، دارای بار مثبت بودند. در کمال تعجب، زمانیکه این قطرات با بارهای مخالف به یکدیگر نزدیک شدند، باعث «ریزصاعقه»(microlightning) به معنای جرقه های کوچک الکتریسیته شدند. این فرایند مانند شکل دهی رعد و برق در ابرها، اما در مقیاس کوچکتر است.
قدرت جرقه های کوچک
این تیم جهت مشاهده نتایج «ریزصاعقه» از دوربین های پرسرعت استفاده نمود. چشم انسان برای دیدن این نتایج بسیار ضعیف عمل می کند. برخلاف اندازه کوچک این جرقه ها، آنها انرژی زیادی را حمل می کنند.
در قدم بعدی، محققان اثر آنها را آزمایش کردند. آنها آب با درجه دمای اتاق را به مخلوطی از گازهای کربن دی اکسید، نیتروژن، آمونیاک و متان(گازهایی که گمان می رفته در شروع تشکیل زمین وجود داشتند) پاشیدند. همانطور که انتظار داشتند درهنگام تماس قطرات آب با مخلوط گاز، ریزصاعقه به صورت طبیعی رخ داد. این واکنش شیمیایی منجر به تولید مولکول های آلی مانند گلیسین(نوعی آمینو اسید) و اوراسیل (یک جزء کلیدی از RNA) شد.
زار تصریح کرد: بنا بر آزمایشات ما، تخلیه ریزالکتریک ها بین ریزقطرات آب با بار مخالف، تمام مولکول های آلی مشاهده شده در آزمایش «میلر-اوری» را ساخت و این رویکرد جدیدی برای ترکیب مولکول های «پری بیوتیک»(نوعی فیبر) است که پایه سازنده حیات را می سازند.
این مطالعه در مجله Science Advances انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب