رئیس بنیاد ملی نخبگان مطرح كرد

طرح مشابه پروژه های جایگزین خدمت سربازی نخبگان برای بانوان

طرح مشابه پروژه های جایگزین خدمت سربازی نخبگان برای بانوان

به گزارش راستابلاگ، رئیس بنیاد ملی نخبگان از برنامه ریزی برای همسان سازی تسهیلات نخبگی میان بانوان و آقایان اطلاع داد و اظهار داشت: طرحی مشابه پروژه های جایگزین خدمت سربازی نخبگان برای بانوان در دست بررسی می باشد تا فرصت های برابر جهت استفاده از ظرفیت نخبگان زن در زمینه های مختلف فراهم گردد.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، جلسه هیئت رئیسه بنیاد ملی نخبگان با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، سخنگوی دولت و معاون امور بانوان رئیس جمهور در تاریخ ۲۱ بهمن ماه در محل این بنیاد برگزار گردید. در این نشست، موضوع هایی همچون نقش بانوان نخبه در تصمیم گیری های جامعه، تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران، دلایل مشارکت پایین بانوان در مشاغل اثرگذار، حذف افراد با رویکرد تبعیض جنسیتی از موقعیت های اثرگذار و راهکارهای تقویت خانواده ها برای تربیت دختران نخبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
از نکات برجسته این نشست، تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت بانوان نخبه در سطوح بالای تصمیم گیری کشور بود. حاضران در جلسه ضمن اشاره به اهمیت نقش زنان در توسعه و پیشرفت جامعه، بر ضرورت ایجاد فرصت های برابر برای حضور و مشارکت فعال بانوان در زمینه های مختلف تاکید کردند. همچنین، مبحث تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران نخبه مورد بحث قرار گرفت و راهکارهایی برای رفع تبعیض های احتمالی در این حوزه عرضه شد. حاضران بر این باور بودند که تخصیص بودجه باید بر مبنای شایستگی ها و توانمندی ها صورت گیرد و هیچ گونه تبعیضی بر مبنای جنسیت نباید اعمال شود.
دلایل مشارکت پایین بانوان در مشاغل اثرگذار هم از دیگر موضوع های مورد بحث در این نشست بود. حاضران با بررسی موانع و چالش های پیش روی بانوان در این حوزه، راهکارهایی را برای رفع این موانع و تشویق بانوان به حضور فعال تر در مشاغل کلیدی و اثرگذار عرضه کردند.
همینطور در این نشست، پیشنهاد راه اندازی «مرکز عدالت جنسیتی در آموزش» با هدف بررسی و رفع تبعیض های جنسیتی در نظام آموزشی کشور، زیر نظر مشاور بانوان ریاست جمهوری با هدف رعایت عدالت آموزشی برای دختران عرضه شد. این مرکز تلاش خواهد نمود تا فرصت های برابر برای تحصیل و پیشرفت برای تمام دختران نخبه ایرانی فراهم گردد.

تلاش برای ایجاد طرح جایگزین سربازی برای بانوان نخبه

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، طی سخنانی در این جلسه ضمن اشاره به تسهیلات گسترده بنیاد نخبگان که برای آقایان درنظر گرفته شده است، اظهار نمود: طرح سرباز نخبگی، همچون طرح های برگزیده بنیاد است و تقریبا تمامی نخبگان آقا از این تسهیلات بهره برده اند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی ضمن اشاره به این که بنیاد به دنبال ایجاد فرصت های مشابه برای بانوان نخبه است، اضافه کرد: تلاش می نماییم طرحی را برای بانوان با هدف رفع مشکلات و موانع پیش روی آنها و ایجاد فرصت های برابر در جهت بهره برداری از ظرفیتهای نخبگانی کشور ایجاد نماییم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، همینطور ضمن اشاره به بودجه ۱۰۷ میلیارد تومانی بنیاد ملی علم، اظهار داشت: ما در همین مدت تصمیم افزایش این بودجه به ۳۰۰ میلیارد تومان را گرفته ایم. سال قبل برای چهار هزار هیئت علمی پروژه تعریف شده، در تلاشیم تا آخر سال جاری، ۱۵ میلیارد تومان پروژه تعریف شود.
افشین در انتها ضمن اشاره به نسبت ۶۰ به ۴۰ دانشجویان خانم به آقایان، تاکید کرد: با همگرایی بیشتر میان بنیاد ملی نخبگان و معاونت امور بانوان رئیس جمهور، اثربخشی بیشتری در این عرصه حاصل خواهد شد.



1403/11/22
12:40:09
5.0 / 5
91
تگهای خبر: تسهیلات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴