افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته

افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته

راستابلاگ: به گزارش راستابلاگ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: اجازه برداشت درختان شکسته و افتاده می تواند سبب افزایش قاچاق و برداشت های غیراصولی از جنگل های هیرکانی شود.



به گزارش راستابلاگ به نقل از مهر، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی ملاقات و گفتگو کرد.
در این دیدار علاوه بر گفت گو در رابطه با همکاری، انصاری به نامه اخیر سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی در مورد تجویز برداشت درختان شکسته افتاده در جنگل های هیرکانی اشاره نمود و اظهار داشت: این مسئله سبب ایجاد حساسیت های جدی در میان کارشناسان و افکار عمومی شده است و این اجازه برداشت می تواند سبب افزایش قاچاق و برداشت های غیراصولی از جنگل های هیرکانی شود.
در این دیدار وزیر جهاد کشاورزی هم پس از طرح مباحث کارشناسی در این خصوص، دستور بررسی مجدد این طرح را تا زمان برطرف شدن ابهامات کارشناسی صادر کرد و اضافه کرد: نگرانی های مردم و کارشناسان باید در این حوزه برطرف شود.
در این جلسه همینطور هادی کیادلیری سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست - با عرضه توضیحاتی در مورد تاریخچه امکان برداشت درخت های شکسته افتاده اظهار داشت: در سال ۱۳۹۲ بر مبنای مصوبه هیأت وزیران هرگونه امکان برداشت از جنگلها بر مبنای طرح های قدیم ممنوع گردید و امکان برداشت، فقط بر مبنای طرح های جدید و مطابق با معیارهای پایداری در جنگلها امکانپذیر می شد.
وی اضافه کرد: اما این مصوبه امکان برداشت درختان شکسته افتاده را فراهم می کرد که این مسئله هم در آن زمان با اعتراض کارشناسان رو به رو شد چونکه از نظر اکولوژیک بسیار حائز اهمیت هستند.
کیادلیری خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه هم برداشت چوب و هرگونه بهره برداری چوب از جنگلها ممنوع گردید و برداشت درختان شکسته و افتاده را صرفا تا سال سوم برنامه توسعه ششم و سال ۱۳۹۹ مجاز دانسته است و بعد از آن هرگونه دخالت در جنگل باید بر مبنای طرح مدیریت پایدار انجام می گرفت. طرح تنفس جنگلها اعلام گردید و هرگونه دخالت در این حوزه را منوط به عرضه طرح کرد.
او در ادامه اظهار داشت: برنامه هفتم هم به همین منوال ادامه یافت و هرگونه بهره برداری چوبی از جنگل و برداشت درختان جنگلی را ممنوع کرد. تبصره یک ماده ۳۶ برداشت درختان حاشیه جاده و شکسته و افتاده را با تأیید رئیس سازمان منابع طبیعی مجاز دانسته که البته الزامی در برداشت وجود ندارد و صرفا این کار را در صورت لزوم فنی کارشناسی امکان پذیر کرده است.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: برداشت در حاشیه جاده های جنگلی که حدود و ثغور آن به هیچ وجه معلوم نیست و با عنایت به این که حدود ۸۰۰۰ کیلومتر جاده جنگلی وجود دارد، بنابراین می تواند بسیار خطرناک باشد. همینطور از ابهامات دیگر، واژه هایی مانند درختان خطر آفرین و افتاده است که بسیار بحث برانگیز است. ضمن این که این گونه برداشت به هیچ عنوان پشتوانه علمی ندارد و از جنبه اکولوژیک و اقتصادی هم مورد بررسی قرار نگرفته است و تنها معبری را برای ورود به زمینهای جنگلی و قاچاق و بهره برداری فراهم می آورد.


منبع:

1403/09/06
11:29:54
5.0 / 5
5
تگهای خبر: سازمان , گفتگو , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴