بسته اخبار علم و فناوری

بازگشت نخستین ماهواره چندبار مصرف چین به زمین

بازگشت نخستین ماهواره چندبار مصرف چین به زمین

راستابلاگ: امروز در سرویس علم و فناوری ایسنا میزبان اخبار گوناگونی از فضا و علم و فناوری گرفته تا نانو و دانش بنیان و کوانتوم بوده ایم که در اینجا مروری بر این اخبار خواهیم داشت.


به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، در سرویس علم و فناوری ایسنا در روز دوشنبه، ۲۳ مهر میزبان اخبار قابل توجهی بوده ایم که نگاهی به برگزیده آنها می اندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر یک از این اخبار کافی است بر روی تیتر آبی رنگ خبر کلیک کنید.

اولین ماهواره چینی با قابلیت استفاده مجدد به زمین بازگشت

این ماهواره که «شیجیان-۱۹» نام دارد در تاریخ ۲۷ سپتامبر از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان بر روی موشک لانگ مارچ ۲دی(Long March 2D) پرتاب شد.

هدست «ویژن» اپل سال آینده عرضه می شود

شرکت «اپل» می خواهد هدست «ویژن» مجهز به واقعیت ترکیبی خودرا اوایل سال آینده عرضه نماید.

تولید مواد هوشمند با قابلیت «پایش وضعیت پل ها» و «تشخیص مواد شیمیایی و گاز در محیط»

مواد هوشمند با قابلیت تغییر رنگ دائم و یا برگشت پذیر، محصول دانش بنیان یکی از شرکتها است که می تواند همانند سنسورها، گاز و مواد شیمیایی را در محیط تشخیص دهد و قادر به پایش پل ها از نظر تنش های مکانیکی است.

بررسی اتصالات غیردائمی سازه ها با امواج فراصوت

«بازرسی شل شدگی اتصالات غیردائمی در سازه های با تحریک پایه با استفاده از امواج فراصوتی» عنوان طرح تحقیقاتی عقیل یوسفی کماء استاد مرکز سیستم ها و فناوری های پیشرفته دانشگاه‌ هران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسید.

تشخیص فوق سریع ذرات پرانرژی با پوسته های کوانتومی

دانشمندان می گویند پوسته های کوانتومی می توانند به تشخیص فوق سریع ذرات پرانرژی کمک کنند، چونکه تشخیص زودهنگام پرتو ایکس با دقت بسیار زیاد همیشه مشکل بوده اما با پوسته کوانتومی امکانپذیر است.

همپوشانی و تداخل در وظایف ارکان اجرائی سازی «سند ملی هوش مصنوعی»

مدیر اندیشکده سیاست پژوهان علم، فناوری و نوآوری ضمن اشاره به نقاط ضعف و قوت سند ملی هوش مصنوعی، اظهار داشت: در مورد برخی از فاکتورها مانند ثبت اختراعات و یا حجم قراردادهای پژوهشی تقاضامحور نه وضع موجود و نه وضعیت مطلوب مشخص شده و یا در مورد هدف کلان دوم که به توسعه و تامین زیر ساخت اشاره دارد، به یک شاخص میزان توان محاسباتی زیر ساخت پردازشی اکتفا شده است.

حضور ۳۰ دستگاه دولتی و غیر دولتی در تدوین سند ملی هوش مصنوعی

مدیر امور فناوری های نوظهور و اولویت دار دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به روند تدوین سند ملی هوش مصنوعی، اظهار داشت: در تدوین این سند نمایندگان ۳۰ دستگاه دولتی و غیر دولتی حضور داشتند.
تولید نانوذرات پوشش دهی از پساب پروسه آبکاری
پژوهشگران یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد موفق به تولید نانوذرات اکسید کروم سبز از پساب های کارگاه های آبکاری شدند.
سرنشینان ماموریت «کرو-۸» فعلا به زمین بازنمی گردند
شرایط بد آب وهوایی در سواحل فلوریدا موجب شد که «اسپیس ایکس» برنامه خودرا برای جدایی کپسول «دراگون» ماموریت «کرو-۸» و فرود آن به زمین به تعویق بیندازد.
مشخص کردن ردپای هوش مصنوعی در برنامه هفتم توسعه/لزوم توجه به مصرف برق با توسعه AI در کشور
رییس انجمن هوش مصنوعی با تکیه بر این که نظرات درباره ی نقاط ضعف و قوت های سند ملی هوش مصنوعی اعلام گردید و الان فرصت اجرای این سند است، اظهار داشت: برای اجرائی سازی این سند در کنار توسعه زیر ساخت های آن به میزان مصرف برق آن نیز توجه گردد، چونکه ماکروسافت با توسعه GPU فارم های خود در ضمن سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به میزان ۴۲ درصد افزایش مصرف برق داشته است.
نمایش دستاوردهای تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی در دانشگاه امیرکبیر
نمایشگاه تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش ­بنیان ریاست جمهوری از امروز، ۲۳ مهر تا ۲۵ مهر ماه جاری به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می گردد.
پژوهشگاه زیست فناوری الگوی علمی مناسب برای تاسیس دانشگاه در سودان است
رییس پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری این پژوهشگاه را نقطه کانونی و مرکز هدایت ICGEB سازمان ملل متحد دانست و اظهار داشت: این نقطه مشترک و سایر زمینه های علمی سبب می شود پروژه های مشترک علمی در زمینه بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک را با دیگر کشورها تعریف نماییم تا دنیا از نتایج آن بهره مند شود.
فعالان حوزه زیستی با نحوه تیم سازی و کارآفرینی آشنا می شوند
در حاشیه برگزاری کنگره بیوشیمی، کارگاهی برای تیم سازی و تشکیل شرکتهای دانش بنیان در عرصه های زیستی برگزار می شود.
گنبدمینا میزبان «سوچینشان- اطلس» می شود
رویداد آموزشی رصد دنباله دار «سوچینشان - اطلس» با تلسکوپ های بزرگ آماتوری عصر سه شنبه ۲۴ مهر، در آسمان نمای گنبد مینا در پارک آب و آتش برگزار می گردد.
تمدید ارسال ایده ها به «استارتاپ دمو»
مهلت دریافت طرح در رویداد فناورانه استارتاپ دموی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۳ تمدید گردید.
نانوحسگری برای تشخیص زودهنگام تب مدیترانه ای
پژوهشگران با استفاده از نانوذرات طلا، نانوحسگری ساخته اند که می تواند با سرعت بالا و هزینه کم تب مدیترانه ای را شناسایی کند.
راه اندازی فاز پایلوت دستگاه جمع آوری بطری های فلزی و پلاستیکی در کشور
با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی، دستگاه خوددریافت و بخش نخست طرح پایلوت ودیعه گذاری بر بطری های پلیمری و فلزی شروع شد.
ماموریت «اروپا کلیپر» ناسا امروز پرتاب می شود
ماموریت اروپا کلیپر ناسا مقرر است امروز در ساعت ۱۲: ۰۶ پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹: ۳۶ به وقت ایران) پرتاب شود. بااینکه این ماموریت پیش از این با تعویق روبرو شده و پنجره زمانی پرتابش تا ششم نوامبر ادامه دارد.



منبع:

1403/07/25
09:28:58
5.0 / 5
258
تگهای خبر: بین المللی , تخصصی , دانشگاه‌ , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱