منوچهر طیاب گفته ها و ناگفته ها راهی بازار کتاب شد

منوچهر طیاب گفته ها و ناگفته ها راهی بازار کتاب شد

راستابلاگ: به گزارش راستابلاگ، اصفهان غلامرضا مهیمن، پیشکسوت مستندسازی است که اخیرا اولین و تنها کتاب او با نام «منوچهر طیاب؛ گفته ها و ناگفته ها» راهی بازار نشر شده و آنرا ادای دینی به منوچهر طیاب، مستندساز فقید دانسته است.



غلامرضا مهمین در اینباره به ایسنا اظهار داشت: کتاب «منوچهر طیاب» نخستین اثر مکتوب من و محتوای آن در مورد زندگی و آثار زنده یاد منوچهر طیاب، ناگفته ها و مسائل خصوصی زندگی و منش او است. منوچهر طیاب از پیشکسوتان مستند ایران است که از اوایل دهه ۴۰ تولید فیلمهای مستند در وزارت فرهنگ و هنر سابق را آغاز کرد و این فعالیت تا سال ۹۶ ادامه پیدا کرد و ۳ سال بعد ازآن یعنی سال ۱۳۹۹ فوت کرد.

این نویسنده و فیلم ساز افزود: منوچهر طیاب در بیشتر از نیم قرن، حدود ۱۰۰ فیلم مستند در مورد تاریخ فرهنگ ایران کار کرد و همه نقاط ایران را وجب به وجب رفت و آثار ماندگاری را بر جای گذاشت. آخرین کاری که او در رابطه با ایران انجام داد و به پایان رسید یک چهارگانه در مورد ایران با عنوان «سفر در ایران» بود که برای هریک از مستندهای این چهارگانه کتابی هم منتشر گردید. وی در این چهارگانه ایران را به چهار قسمت تقسیم کرد که بخش اول «البرز» نام داشت، «زاگرس گهواره تمدن» نام بخش دوم، بخش سوم با نام «دریای پارس» در رابطه با غرب ایران ساخته شد و بخش چهارم هم به مبحث کویر اختصاص داشت. آخرین ساخته منوچهر هم در مورد زنبورعسل بود که متأسفانه عمر او کفاف نداد و این کار ناتمام باقی ماند.

او توضیح داد: من سالهای خیلی زیادی با منوچهر طیاب رابطه خانوادگی و رفت وآمد تنگاتنگ داشتیم و نسبت به ایشان شناخت خوبی داشتم؛ ازاین رو احساس کردم که می توانم در مورد او با خودشان به گفتگو بنشینم و کتابی را در مورد شناخت منوچهر طیاب تقدیمشان کنم. این کتاب حاصل حدود ۱۷ سال رابطه دوستانه من با منوچهر طیاب است و در واقع ادای دینی بود به یک پیشکسوت بزرگ سینمای مستند ایران که شاید در آینده شانس تکرار این اتفاق را نداشته باشم، به این علت که رابطه ای که من با آقای طیاب داشتم با دیگر مستندسازان و پیشکسوتان ندارم؛ هرچند که از مستندسازانی که در حد منوچهر طیاب باشند تعداد انگشت شماری باقی مانده است.

مهیمن ضمن اشاره به زمان آغاز نگارش کتاب «منوچهر طیاب» بیان نمود: درست همان شبی که خبر فوت منوچهر طیاب را شنیدم، نگارش کتاب را شروع کردم یعنی در سال ۹۹. کتاب به صورت گفت وگویی شامل پرسش های من و پاسخ های منوچهر طیاب و شامل ۵ مجلس است که هر مجلس را به شخصی تقدیم کرده ام، ازجمله مجلس چهارم که به زنده یاد جمشید مظاهری (سروشیار) تقدیم شده است، با این عنوان که تقدیم به «جمشید مظاهری سروشیار که اصفهان در او جاری بود.»

هر مجلس در رابطه با زندگی زنده یاد طیاب و هریک دارای خصوصیت های مخصوصی است که دوران کودکی او، سفرشان به اتریش در اواخر دهه ۳۰ برای تحصیل در رشته معماری و سینما، بازگشت او به ایران در اوایل دهه ۴۰ و شروع فعالیت مستندسازی و تداوم آن است که در نهایت مجلس پنجم به این مورد اشاره دارد که منوچهر طیاب به تولید مستندی در رابطه با زنبورعسل مشغول بود که متأسفانه با فوت او ناتمام باقی ماند.

این مستندساز افزود: یک سال و نیم طول کشید که مراحل فنی کتاب «منوچهر طیاب؛ گفته ها و ناگفته ها» طی شده و ویرایش شود و مجوز بگیرد، تا این که بالاخره این مراحل به پایان رسید و یک ماه پیش این کتاب به همت معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان منتشر گردید و بسیار خوشحالم که با این کتاب ادای دینی به یک پیشکسوت سینمای مستند انجام دادم.

مهیمن تصریح کرد: هم اکنون به نوشتن موضوعات دیگری اشتغال دارد که در صورت امکان آنها را منتشرخواهدکرد.

به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، کتاب «منوچهر طیاب؛ گفته ها و ناگفته ها» در ۲۳۵ صفحه از جانب انتشارات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشرشده است.




1402/02/11
01:02:23
5.0 / 5
563
تگهای خبر: زندگی , سازمان , سفر , سینما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱