معاون آموزشی وزارت بهداشت:
شبكه ملی هیأت های ممتحنه علوم پزشكی كشورتشكیل می شود
به گزارش راستابلاگ دبیر شورای آموزش پزشكی و تخصصی با اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای جلب مشاركت تمام اعضای هیأت علمی دانشگاه ها در برگزاری آزمون ها، از راه تشكیل بوردهای منطقه، اظهار داشت: این بوردها در تكمیل گنجینه سوالات آزمون ها و سایر مسئولیت هایی كه دارند مشاركت می كنند و نهایتاً آزمون ها به صورت ملی و در مناطق آمایشی برگزار می گردد.
به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، دكتر باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشكی و تخصصی در نخستین نشست دبیران هیأت های ممتحنه تخصصی و فوق تخصصی بالینی كلان مناطق آمایشی كشور كه در روز پنجشنبه -۲۲ فروردین - برگزار شد، اظهار داشت: چند سالی است كه برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشكی با ابعاد مختلف در حال پیگیری است. این برنامه استراتژی های جدیدی را در حوزه آموزش دانشگاه ها بوجود آورده و جهت گیری های مناسبی را در این عرصه دنبال می كند.
دكتر لاریجانی با اشاره به اینكه این برنامه ها دیدگاهی جامع را برای مسئولان آموزش پزشكی كشور بوجود آورده است، اظهار نمود: امیدواریم با نهادینه شدن این برنامه ها مباحث تحول، نفوذ بیشتری در دانشگاه ها و گروه های آموزشی و بخش های بالینی داشته باشد.
وی ادامه داد: ارتقای آزمون ها یكی از مباحثی است كه در این برنامه ها پیگیری می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تحولات آزمون های علوم پزشكی طی چندسال گذشته، اظهار داشت: امروز خیلی از آزمون های علوم پزشكی به صورت الكترونیك برگزار می گردد. این مورد همچون استانداردهای جهانی برگزاری آزمون ها است كه سبب ذخیره مبالغ زیادی شده و ارتقای كیفی و امنیتی آزمون ها را هم به دنبال داشته است.
وی با اشاره به ایجاد زیرساخت های برگزاری آزمون ها در استان های كشور اظهار داشت: تمامی مناطق آمایشی یك مركز آزمون دارند كه سبب می شود از ترددها كم شود و آزمون ها در مناطق برگزار گردد.
دبیر شورای آموزش پزشكی و تخصصی عنوان كرد: در كنار اجرای برنامه تحول بحث آمایش سرزمینی در حال پیگیری است. این مصوبه سبب شده كه از گسترش های بی رویه جلوگیری شود و تسهیلاتی را برای اداره دانشگاه ها بوجود آورده است.
وی افزود: علاوه بر گسترش نهادهای آموزشی، برنامه ریزی برای جذب اعضای هیئت علمی هم به صورت آمایشی در دست بررسی می باشد و مجوز برخی رشته ها هم به صورت منطقه ای صادر خواهد شد تا تمام دانشگاه های منطقه بتوانند از این ظرفیت ها بهره برداری كنند.
دكتر لاریجانی یكی از مباحث مهم در آزمون ها را بحث بوردها عنوان نمود و اظهار داشت: سابق بر این آزمون ها و طراحی سوالات به شیوه سنتی برگزار می شد و چالش هایی را هم به همراه داشت.
وی افزود: آزمون دستیاری سال ۹۷ به روشی متفاوت برگزار گردید كه تقریباً چالشی به همراه نداشت. در این آزمون چند كمپین طراحی سوال در مناطق آمایشی تشكیل شد و سوالات طراحی شده طی مراحل مختلف با لحاظ شرایط امنیتی ویژه، طی چندین مرحله پالایش و انتخاب گردید.
معاون آموزشی وزارت بهداشت از برنامه این معاونت برای ارتقای آزمون های علوم پزشكی به لحاظ كیفی و امنیتی و برگزاری الكترونیك این آزمون ها سخن گفت و عنوان كرد: الگوی تشكیل بوردهای منطقه ای و ساماندهی آزمون های تخصصی و فوق تخصصی بالینی در شورای آموزش پزشكی و تخصصی بحث و مصوب شد.
وی هدف نخستین نشست دبیران هیأت های ممتحنه تخصصی و فوق تخصصی بالینی كلان مناطق آمایشی را بررسی چگونگی اجرای این مصوبه ذكر و اظهار نمود: هدف این است كه شبكه ملی هیأت های ممتحنه علوم پزشكی تشكیل گردد.
دبیر شورای آموزش پزشكی و تخصصی با اشاره به ظرفیت گسترده كشور در حوزه علوم پزشكی اظهار داشت: ما حدود ۶۰ دانشگاه علوم پزشكی در كشور داریم و خیلی از این دانشگاه ها توانمندی تربیت نیروی انسانی در رشته های مختلف را دارند.
وی بر ضرورت جلب مشاركت تمامی اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشكی در طراحی سوالات آزمون ها تاكید و عنوان كرد: در دنیا هم این كار متعارف است كه از مشاركت افراد مختلف در بوردها استفاده گردد.
لاریجانی با اشاره به اینكه در سال ۹۷ احكام بوردهای منطقه ای صادر شده، اظهار داشت: در این برنامه چند استان كه ظرفیت تربیت نیروی انسانی در یك رشته را دارند یك گروه می سازند و از هر گروه یك دفترچه سوال وارد گنجینه سوالات آزمون ها می شود.
وی افزود: سوالات گنجینه در مركز سنجش آموزش پزشكی توسط گروه های مختلف پایش و انتخاب و در تمام مراحل امنیت آزمون به صورت جدی كنترل می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینكه بوردهای منطقه در سایر دبیرخانه های معاونت آموزشی هم تشكیل شده، اظهار نمود: در نهایت یك آزمون ملی برگزار می گردد و تنها برگزاری آزمون ها در مناطق صورت می گیرد.
وی با تاكید بر اینكه در این شیوه ارزش ملی و امنیت آزمون ها حفظ می شود اظهار داشت: گنجینه سوالات با همكاری تمام اعضای هیئت علمی كامل می شود ولی آزمون ها ملی برگزار می گردد.
دبیر شورای آموزش پزشكی و تخصصی اظهار داشت: آزمون های كتبی در مراكز آزمون مناطق آمایشی برگزار می گردد و با عنایت به اینكه تمامی مناطق آمایشی حداقل یك مركز سنجش مهارت بالینی دارند، آزمون شفاهی در این مراكز مهارت بالینی برگزار می گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب