سروهای آسمانی قم، ۳۸
شهید مهدی زین الدین سرلشکر دلها
راستابلاگ: قم شهید مهدی زین الدین توانست رتبه چهار کنکور تجربی را به دست بیاورد و در رشته پزشکی شیراز قبول شود؛ اما از ادامه تحصیل منصرف شد.
مهدی زین الدین در ۲۴ اسفند ۱۳۳۸ در تهران به دنیا آمد. به علت استعداد بی نظیری که داشت، پایه های تحصیلی دوره ابتدایی را بصورت جهشی خواند و با نمره خوبی قبول شد.
نبوغ و استعداد او موجب شد تا وی در کودکی قرآن را بدون معلم و استاد یاد گرفته و بر قرائت مستمر آن تلاش کند.
پدرش کتاب فروشی داشت و در آن به مبارزه مقابل رژیم ظلم مشغول بود مهدی نیز اوقات فراغتش را در محل کار پدرش می گذراند مشق مبارزه می کرد.
این نابغه جوان پس از گرفتن دیپلم، توانست رتبه چهار کنکور تجربی را به دست بیاورد و در رشته پزشکی شیراز قبول شود؛ اما هم زمان با قبولی در دانشگاه، پدرش به جرم پشتیبانی از امام خمینی (ره) از خرم آباد به سقز تبعید شد همین مورد نیز موجب شد تا مهدی از ادامه تحصیل منصرف شود.
زیرا معتقد بود: مغازه پدرم سنگر است و رژیم پهلوی با تبعید پدرم می خواهد، سنگر محکم او خالی بماند، ولی من نمی گذارم این سنگر مبارزه خالی بماند.
بعد از مدتی دعوت نامه ای از پاریس برای ادامه تحصیل، برای وی فرستاده شد، بدین سبب شهید زین الدین بدنبال اعتصاب عمومی مردم و تعطیلی مغازه ها، مغازه پدرش را تعطیل کرد و تصمیم گرفت با دانشگاه ای فرانسه مکاتبه کند. اما وقتی نظر امام خمینی (ره) را درباب ادامه تحصیل جوانان در خارج جویا شد که امام به جوانان ایرانی سفارش کرد، به ایران برگردید، برای اینکه ایران به جوانانی مثل شما نیازمند است از عزیمت به خارج از کشور برای ادامه تحصیل انصراف داد.
در آبان ۱۳۵۷ و با اوج گیری مبارزات مردمی مقابل رژیم پهلوی و شکل گیری انقلاب اسلامی شهید زین الدین به همراه خانواده به قم آمد تا فصل جدیدی از مبارزات سیاسی خودرا در کانون انقلاب اسلامی شروع کند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جزو اولین افرادی بود که جذب نهاد جهاد سازندگی شد و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قم، برای انجام وظیفه شرعی و اجتماعی خود و حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب به این نهاد پیوست و در سرکوب مخالفان جمهوری اسلامی در شهرهای تبریز و قم نقش به سزایی داشت.
بعد از مدت کوتاهی به عنوان مسئول واحد اطلاعات سپاه قم برگزیده شد و در این مسئولیت حساس انجام وظیفه کرد.
با شروع جنگ تحمیلی عراق مقابل ایران، به همراه یک گروه صد نفره با گذراندن آموزش های کوتاه، به جبهه رفت و بعد از مدتی مسئول واحد شناسایی و پس از آن مسئول واحد اطلاعات عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دزفول و سوسنگرد شد و بعد از مدتی نیز به سمت فرماندهی لشکر امام علی ابن ابی طالب (ع) منصوب شد.
مهدی در عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، مسئولیت اطلاعات عملیات قرارگاه نصر را پذیرفت و در عملیات رمضان به سرپرستی تیپ ۱۷ علی ابن ابی طالب (ع) قم و سرانجام به فرماندهی لشکر ۱۷ علی ابن ابی طالب (ع) قم منصوب گردید.
۲۳ساله ای که فاتح خیبر شد
هم رزمانش اینگونه نقل می کنند که وقتی دشمن در عملیات خیبر از هوا و زمین و با انواع جنگ افزارها و هواپیماها و پرتاب گلوله توپ و خمپاره جزایر مجنون را آماج حملات قرار داده بود، او و یگان تحت امرش با قدرت جنگیدند و مقاومت کردند.
در این عملیات، آقا مهدی ۲۳ساله با برنامه ریزی ویژه وارد عمل شد. نیروها همانطور که او طراحی نموده بود به سمت دشمن بعثی رفتند و با شکستن خطوط آنها توانستند جزایر مجنون را فتح کرد به همین خاطر لقب سردار فاتح خیبر را به او دادند و با عنوان «خیبرشکن» از او نام می بردند.
سرانجام این سردار سرافراز اسلام در ۲۷ آبان ۱۳۶۳ درحالی که ۲۵ سال داشت به همراه برادرش مجید زین الدین در مأموریتی از کرمانشاه به طرف سردشت آذربایجان غربی در حرکت بود که در منطقه تپه ساروین با گروهک های ضد انقلاب درگیر شد و به شهادت رسید.
پیکر مطهر سردار شهید مهدی زین الدین فرمانده لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب (ع) در قم باشکوه تشییع و سپس در قطعه پنج گلزار شهدای علی بن جعفر قم به خاک سپرده شد.
شهید مهدی زین الدین در فرازی از وصیت نامه کوتاهش آورده است:
در زمان غیبت کبری به کسی منتظر گفته می شود و کسی می تواند زندگی کند که منتظر باشد، منتظر شهادت، منتظر ظهور امام زمان (عج). و خداوند امروز از ما همت، اراده و شهادت طلبی می خواهد.
پیام مقام معظم رهبری در شهادت ایشان
رهبر معظم انقلاب که آن زمان در کسوت ریاست جمهوری بودند به مناسبت شهادت سردار شهید پیامی صادر کردند. متن پیام در ادامه آمده است: برادر اسماعیل صادقی، مسئول ستاد لشکر ۱۷ قم، متقابلاً شهادت سردار شجاع اسلام مهدی زین الدین و برادر فداکارش مجید را به یکایک افراد و فرماندهان آن لشکر و به همه فرماندهان سپاه پاسداران تبریک و تسلیت می گویم.
بی شک این خون های پاک، همگان را در پیگیری هدف های بزرگ اسلامی مصمم تر و بازوی پرتوان رزمندگان را نیرومندتر می سازد. سردار شهید این لشکر، شهید مهدی زین الدین که به حق می توان گفت از ستارگان درخشان بود، با فقدان خود ما را داغدار کرد.
منبع: rastablog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب